úterý 25. listopadu 2014

Drožďová s vločkami a vajíčkem

12 gramů, 12 miliard buněk schopné bez vzduchu přeměnit cukr na alkohol a oxid uhličitý a spousta vitamínu B
To je droždí. 
A já ho miluji, doslova. Jsem schopná ho ujídat syrové a drožďovky musím vždy udělat půl kila. A tak vyhledávám recepty kde je použito a zároveň si ponechává svoji chuť vůni a účinky. Proto Vám dneska přináším excelentní a extra rychlou drožďovou polévku s vločkami a vajíčkem.





Ingredience:
2 hrsti vloček
kostka droždí
1/2 litru zeleninového vývaru
1 vajíčko
1 malá cibule
kousek másla
sůl
pepř

Vločky vhodíme do hrnce a pár minut opékáme. Cibuli nakrájíme na drobno. Vhodíme k vločkám společně s máslem a  smažíme do zesklovatěni. Poté přidáme kostku droždí a opékáme dokud nezrůžoví a nezačne vonět.Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme dokud nejsou vločky měkké. 
Nakonec pomaličku vlijeme rozmíchané vajíčko.

Do 10 minut je hotovo a máte za málo peněz hodně muziky.

Vaření zdar a dobrou chuť!