úterý 2. prosince 2014

Čtyřzrné medové sušenky


Jsou úžasné, sladké, měkké a bez lepku. Z jedné várky těsta jich uděláte 12 větších a množství menších. Nebojte se je přepéci, budou poté křupavější.
Chuť placek bude hodně ovlivněna vlašskými ořechy, takže vybírejte, nakupujte jen ty sladké, jinak budete muset přidat více medu.

Ořechy před mletím opražte, vynikne tak jejich chuť i vůně.
Těsto bude super lepivé, abyste vytvarovali placky, máte dvě možnosti: Buďto přes druhý pečící papír/folii a nebo hřbetem lžíce namočené ve studené vodě.
Můžete ozdobit moučkovým cukrem. polít čokoládou, nebo stejně jako my je sníst ještě teplé.

Ingredience:
dvě hrsti vlašských ořechů
dvě hrsti ovesných vloček
hrst sezamových semínek
lžička chia semínek
lžíce rozinek
dvě lžíce medu
jedno vajíčko

Všechno pevné naházíme do mixéru a meleme meleme kávu, pro dědka a bábu, až nám vznikne sypká hmota, do té zamícháme vajíčko a med. Vznikne nám super lepkavá hmota, z té uděláme placky na pečící papír a dáme péct na 180°C přibližně na 20 minut.

Po vyjmutí necháme zchladnout a podáváme jako rychlou svačinku k bílému jogurtu a nebo jen tak jako něco na chuť. Výborné jsou i s rozmačkaným banánem.